GELİN DUVAĞI TATLISI
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 1 su bard.dan 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bard.yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- yarım çay k. tuz
- 3 silme su bard.un(orjinal tarifte yazan bu ama bu kadar unla hamur hala çok
cıvıktı acaba bir yazım hatası mı var bilemiyorum ben kulak memesi kıvamına
gelecek kıvamda un ekledim)
- yarım paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- çeyrek limon
- bir fiske tuz
ÜZERİ İÇİN:
- 1,5 su bard.tereyağı ve sıvıyağ karışımı(ben 1 su bard.kullandım)
İÇİ İÇİN:
- iri ceviz parçaları
- ve hamuru açmak için nişasta
YAPILIŞI:
- hamur malzemlerinden yumuşak,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- hamurumuzu 12 bezeye bölüp 20dk.dinlendiriyoruz.
- her bezeyi nişasta kullanarak incecik açıyoruz.yırtılabilir,benimki gibi
eğri büğrü bir yufka olabilir dert etmeyin:))
- açtığımız yufkayı 4 e bölüyoruz.yufkanın sivri ucunu içeri doğru büzüp iki
ucu birleştiriyoruz.iri ceviz parçasını koyup uç kısımları üzerine kapatıp ters
çevirip tepsiye koyuyoruz.
- yaptğımız tatlılarımızın üzerine ılık yağımızı gezdirip 170c de pişiriyoruz.
- tatlımızın uzun süre gevrekliğini koruması için soğuk tatlının üzerine ılık
şerbetimiz döküp dinlendiriyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder