18 Temmuz 2013 Perşembe

GELİN DUVAĞI TATLISI

MALZEMELER:


  • 2 yumurta
  • 1 su bard.dan 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bard.yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • yarım çay k. tuz
  • 3 silme su bard.un(orjinal tarifte yazan bu ama bu kadar unla hamur hala çok cıvıktı acaba bir yazım hatası mı var bilemiyorum ben kulak memesi kıvamına gelecek kıvamda un ekledim)
  • yarım paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • çeyrek limon
  • bir fiske tuz
ÜZERİ İÇİN:

  • 1,5 su bard.tereyağı ve sıvıyağ karışımı(ben 1 su bard.kullandım)
İÇİ İÇİN:

  • iri ceviz parçaları
  • ve hamuru açmak için nişasta
YAPILIŞI:

  • hamur malzemlerinden yumuşak,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • hamurumuzu 12 bezeye bölüp 20dk.dinlendiriyoruz.
  • her bezeyi nişasta kullanarak incecik açıyoruz.yırtılabilir,benimki gibi eğri büğrü bir yufka olabilir dert etmeyin:))
  • açtığımız yufkayı 4 e bölüyoruz.yufkanın sivri ucunu içeri doğru büzüp iki ucu birleştiriyoruz.iri ceviz parçasını koyup uç kısımları üzerine kapatıp ters çevirip tepsiye koyuyoruz.
  • yaptğımız tatlılarımızın üzerine ılık yağımızı gezdirip 170c de pişiriyoruz.
  • tatlımızın uzun süre gevrekliğini koruması için soğuk tatlının üzerine ılık şerbetimiz döküp dinlendiriyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder