31 Temmuz 2013 Çarşamba

KEREVİZ TÜRLÜSÜ

Malzemeler;

 
 
 
2 adet kereviz
1/2 paket (250 gram) dondurulmuş garnitür
7-8 adet arpacık soğan
1 adet portakal
1 adet limon
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı;

Kerevizler soyulup küp küp doğranır.
Portakal ve limon suyu sıkılır.
Arpacık soğanlar soyulup zeytinyağında rengi şeffaflaşana kadar kavrulur.
Kereviz, kereviz sapları ve garnitürler eklenip bir dakika kadar kavrulur.
Portakal ve limon suyu eklenip, üzerini geçmeyecek kadar da normal su ilave edilir.
Şeker ve tuz konulduktan sonra yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder