12 Temmuz 2013 Cuma

PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER SALATASI

 

 

içindekiler

  • 10 adet kırmızı biber
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1.5 su bardağı sert beyaz peynir, rendelenmiş
  • 1,5 su bardağı ceviz, irice doğranmış
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı maydanoz, kıyılmış
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

hazırlanışı

  • Biberleri fırın telinin üzerinde, altlarında bir tepsi ile diri kalacak şekilde közleyin.
  • Bu arada soğan hariç tüm malzemeleri karıştırarak peynirli içi hazırlayın.
  • Biberler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.
  • Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alıp 3 parmağınızla sıkıştırarak biberlerin geniş kısımlarına yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın.
  • Soğan dallarını kaynar suya atıp yumuşatın, ardından soğuk sudan geçirin.
  • Biberleri taze soğanlarla bağlayın.
  • Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder