11 Temmuz 2013 Perşembe

İNCİR REÇELİ

 

Malzemeler
  • 550 gr. İncir
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 6-7 diş limon tuzu
  • 2 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı
  • İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
  • Yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun.
  • Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin.
  • Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın.
NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder