18 Temmuz 2013 Perşembe

VANİLYALI PUDİNG



VANİLYALI PUDİNG

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 tepeli tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • üstünü süslemek için 2 muz dilimlenmiş

Nasıl yapılır?

  • 4 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa yakın.
  • 1 su bardağı sütün içine nişastayı koyup karıştırın.
  • Süt kaynamaya başlayınca nişastalı sütü kaynayan sütün içine katıp hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
  • Vanilyayı ekleyin
  • 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Sıcakken kaselere boşaltın. İster sıcak, ister soğuk servis edin. Üzerini muzla süsle ve hindistan cevizi serp isteğe göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder