VANİLYALI PUDİNG
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 5 tepeli tatlı kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- üstünü süslemek için 2 muz dilimlenmiş
Nasıl yapılır?
- 4 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa yakın.
- 1 su bardağı sütün içine nişastayı koyup karıştırın.
- Süt kaynamaya başlayınca nişastalı sütü kaynayan sütün içine katıp hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
- Vanilyayı ekleyin
- 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Sıcakken kaselere boşaltın. İster sıcak, ister soğuk servis edin. Üzerini muzla süsle ve hindistan cevizi serp isteğe göre.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder