MUHALLEBİ
6 kişilik
Malzemeler:
1
litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım kilo karısı (ister taze ister kuru)
Yapılışı:
Sütü tencereye alıyoruz. Yumurta, toz şeker ve unu ilave
edip elle veya mikserle iyice çırpıyoruz. Orta ateşe alıp sürekli karıştırarak
koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Vanilyayı ilave edip ocaktan alıyoruz.
Muhallebiyi servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakıyoruz. Kayısıları yıkayıp
bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kayısılar
yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Kayıları süzüp ince süzgeçten ezerek geçirip
püresini çıkartıyoruz.(isterseniz pişmiş kayısıları bütün olarak da
kullanabilirsiniz)muhallebilerin üzerini kayısılar ile süsleyerek soğuk servis
yapıyoruz.( taze kayısı püresi yaptıysanız püreye 1 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyebilirsiniz.Ekşiliğini alıyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder