31 Temmuz 2013 Çarşamba
KOZALAK TATLISI
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı bal
4 adet metro çikolata
1 paket mısır gevreği
Ceviz, fındık (isteğe göre)
Hindistan cevizi
Tereyağını eritiyoruz. Ufak parçalara böldüğümüz çikolatayı da ekleyip hepsini birlikte karıştırıp eritiyoruz. Balı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Eriyen karışımımızın içine mısır gevreklerini ilave edip karıştırıyoruz. Ceviz yada fındıkları da ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Karışımımızı kahve fincanının içine koyarak küçük pasta kağıtlarının üstüne ters çevirip döküyoruz ve böylece kozalak görüntüsü oluşmuş oluyor. En son üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder