3 Temmuz 2013 Çarşamba

DAMALI KURABİYE



DAMALI KURABİYE
Malzemeler
  • 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı kadar un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi
Damalı kurabiyenin yapılışı
  • Kakao ve un haricindeki malzemeleri karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hamur hâlâ çok yumuşakken yarısını başka bir kaba ayırın.
  • Ayırdığınız kısma kakaoyu katın, biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun diğer kısmınada yine un ilave edip normal kıvamına getirin.
  • Her iki hamuruda iki kat strech film arasında 1 cm. kalınlığında açın.(benimkiler biraz daha inceydi)
  • Her iki hamuruda 1 cm.lik şeritler halinde kesin.
  • Bir kakaolu, bir sade şerit olmak üzere her sıraya üç şerit koyun. Yukarı doğru ise 4 sıra olacak. Hepsini dizdikten sonra Bir strech filme sarıp 1 saat kadar buzlukta bekletin.
  • Sonra çıkarıp bir parmak kalınlığında kesin ve yağlanmamış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder