DAMALI KURABİYE
Malzemeler
- 1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 125 gr. tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı kadar un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi
- Kakao ve un haricindeki malzemeleri karıştırın.
- Unu yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Hamur hâlâ çok yumuşakken yarısını başka bir kaba ayırın.
- Ayırdığınız kısma kakaoyu katın, biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun diğer kısmınada yine un ilave edip normal kıvamına getirin.
- Her iki hamuruda iki kat strech film arasında 1 cm. kalınlığında açın.(benimkiler biraz daha inceydi)
- Her iki hamuruda 1 cm.lik şeritler halinde kesin.
- Bir kakaolu, bir sade şerit olmak üzere her sıraya üç şerit koyun. Yukarı doğru ise 4 sıra olacak. Hepsini dizdikten sonra Bir strech filme sarıp 1 saat kadar buzlukta bekletin.
- Sonra çıkarıp bir parmak kalınlığında kesin ve yağlanmamış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder