3 Temmuz 2013 Çarşamba

DONDURMA KOKTEYL

 
DONDURMA KOKTEYL
 
dilim Ananas
4 ad. Kivi
12 ad. Kiraz şekerleme
4 küp Vanilya dondurma
4 kaşık Krema
100 gr. bal

Tabağa bal dökülür. Üzerine ananas dilimleri, krema ve dondurma konur. Kivi ince dilimlenip, üzerine kiraz şekerleme konarak süslenir.


DONDURMA KOKTEYL
400 gram şeftali
4 top vanilyalı dondurma
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 su bardağı süt
Süslemek için:
Portakal ve kivi dilimleri

Ayıkladığınız şeftalileri dilimleyerek miksere alın. Üzerine dondurmaları, yarım çay bardağı portakal suyunu, soğuk sütü ekleyin. Malzemeler homojenleşene dek çırpın. Kuplara (kaselere) alarak üzerini portakal ve kivi dilimleri ile süsleyin ve buzdolabının alt rafında 2-3 saat dinlendirin. Çıkardığınızda soğuk olarak servis yapın.


DONDURMA KOKTEYL
 
Kullanılacak malzeme (5 kişilik) :
1/2 kilo portakal dondurması,
250 gramlık bir kutu ananas konservesi,
süs için birkaç portakal kabuğu şekerlemesi.

Yapımı:
Ananas dilimlerini şurubundan çıkarıp tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı. Madenî dondurma bardaklarını en azından beş saat buz dolabında tuttuktan sonra servis vakti dolaptan çıkarmalı. İçlerine dondurmayı bölerek boşaltmalı. Her dondurmanın üstüne biraz ananas serpiştirmeli. Küçük parçalara doğranmış portakal kabuğu şekerlemeleriyle de süsledikten sonra hemen vakit kaybetmeden servis yapmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder