3 Temmuz 2013 Çarşamba

KADAYIF SARMASI


Malzemeler

350 gr yaş tek kadayif

1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Yarım paket tereyağı


Şerbeti için

5 su bardağı su

4 su bardağı şeker


Yapılışı

Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın.
Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarın.
Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün.
Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder