21 Ocak 2014 Salı

BRÜKSEL LAHANALI MANTAR

 

1 HAVUÇ
300 GR MANTAR
500 GR BRÜKSEL LAHANASI
1 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK
1 ORTA BOY DOMATES
2 YEŞİL BİBER
TUZ
ZEYTİNYAĞI

YAPIMI:

ZEYTİNYAĞINI TAVADA KIZDIRIP SARIMSAĞI EKLEYİP PİŞİR.ÜZERİNE YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIN SOĞANLARI VE JÜLYEN DOĞRADIĞIN HAVUÇLARI  EKLEYİP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR. PİŞMEYE BAŞLADIKLARINDA YARIM DOĞRANAN MANTAR,DOĞRADIĞIMIZ BİBER  VE BRÜKSEL LAHANASINI İLAVE EDİYORUZ.SEBZELER SUYUNU SALMAYA BAŞLADIĞINDA KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESİ EKLİYORUZ.TUZUNU VE İSTERSENİZ BAHARAT EKLİYORUZ.İSTERSENİZ BİR ÇAY BARDAĞI SU(ETSUYU,TAVUK SUYU ,SEBZE SU İSTEDİĞİNİZ) EKLEYİP LAHANALAR KOYULAŞMAYA BAŞLADIĞINDA ALTINI KAPATIP SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder