23 Ocak 2014 Perşembe

KREM KARAMEL



MALZEME:

400 ML SÜT
200 GR ŞEKER
3 YUMURTA
VANİLYA

YAPIMI:

BİR TAVAYA100 GR ŞEKER VE 1 ÇORBA KAŞIĞI SU KOYUN.BUNU KARAMEL HALİNE GETİRİN.KARAMELİ 4 ADET EŞİT PORSİYONLUK FIRIN KABININ ALTLARINA VE KENARLARINA SIVAYIN.KALAN ŞEKERLE YUMURTA AKLARINI ÇIRPIN.SICAK SÜTÜ VE VANİLYAYI EKLEYEREK TATLANDIRIN.BU ŞEKİLDE ELDE ETTİĞİNİZ KREMAYI KARAMELLİ KAPLARA BOŞALTIN.ÜZERİNİ STERÇ FİLMLE SARIN.FIRINDA 10 DK PİŞİR. SOĞUMASINI BEKLEYİN.TERS ÇEVİREREK BİR TABAĞA ALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder