24 Ocak 2014 Cuma

HOLLANDA BİSKÜVİSİ

 

MALZEME:
1/5 SU BARDAĞI UN
175 GR TEREYAĞI
1 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPIMI:

UNU ELE .ORTASINI ÇUKUR ŞEKLİNDE AÇ.ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI ,PUDRA ŞEKERİ VE YUMURTANIN AKINI,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYEREK İYİCE KARIŞTIRARAK HAMURU YOĞUR.HAMURU ÜÇE BÖL BU PARÇALARI UZUN BİR RULO ŞEKLİNDE YUVARLAYIN..TOZ ŞEKERİ DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDEKİ TEPSİYE YAY.HAMUR RULOLARINI ŞEKERLE YUVARLA.KESKİN BİR BIÇAKLA VEREV KES.HAFİF YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.ORTA HARARETLİ FIRINDA 15 DK PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder