21 Ocak 2014 Salı
FİYONK TATLISI
Malzemeler :
1 yumurta
1 yumurta kabuğu sıvıyağ
1 yumurta kabuğu sirke
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için :
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı :
- Şerbet malzemeleri kaynatılarak soğuması için bir kenarda bekletilir.
- Hamur yoğuracağımız kaba yumurta koyulur.(Yumurtanın kabuğu ölçü olarak kullanılacağı için, yumurta kabuğunun ucu açılarak yumurta boşaltılır)
- Sıvıyağ ve sirke boş yumurta kabuğuna doldurarak ölçülür.
- Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
-Oklavayla açılır.
-Küçük dikdörtgenler kesilir.
-Kesilen hamurlar ortasından sıkılarak fiyonk yapılır.
Kızgın yağa atılarak kızartılır.
- Kızaran hamurlar, yağdan alınarak soğuk şerbete atılır.
- Bir süre şerbette bırakılan tatlılar servis tabağına alınır.
- Hindistan cevizi veya cevizle süslenir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder