21 Ocak 2014 Salı

FİYONK TATLISI

 

Malzemeler :

1 yumurta
1 yumurta kabuğu sıvıyağ
1 yumurta kabuğu sirke
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Şerbeti için :

2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı :

- Şerbet malzemeleri kaynatılarak soğuması için bir kenarda bekletilir.

- Hamur yoğuracağımız kaba yumurta koyulur.(Yumurtanın kabuğu ölçü olarak kullanılacağı için, yumurta kabuğunun ucu açılarak yumurta boşaltılır)

- Sıvıyağ ve sirke boş yumurta kabuğuna doldurarak ölçülür.

- Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.

-Oklavayla açılır.

-Küçük dikdörtgenler kesilir.
 
-Kesilen hamurlar ortasından sıkılarak fiyonk yapılır.
 Kızgın yağa atılarak kızartılır.

- Kızaran hamurlar,  yağdan alınarak soğuk şerbete atılır.

- Bir süre şerbette bırakılan tatlılar servis tabağına alınır.

- Hindistan cevizi veya cevizle süslenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder