23 Ocak 2014 Perşembe

DONDURMA

 


MUHALLEBİ İÇİN

1 LT SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
5-6 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
50 GR TEREYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET KREM ŞANTİ

KREM ŞANTİ KREMİ İÇİN

BİR BARDAK SOĞUK SÜT
1 PAKET ÇİKOLATALI SOS
SÜSLEMEK İÇİN KARADUT VE MUZ

YAPIMI:

SÜT,ÜN,NİŞASTAYI TENCEREYE KOY.MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR KARIŞTIR.50 GR TEREYAĞINI İÇİNE AT.KARIŞTIR.BİR KENARDA SOĞUMAYA BIRAK.ŞEKERİNİ AYARLA.SOĞUK SÜTLE KREM ŞANTİYİ HAZIRLA BUZDOLABINA KALDIR.SOĞUSUN.MUHALLEBİ DE SOĞUYUNCA BUZDOLABA KOY.DAHA SONRA İKİSİNİ KARIŞTIR.HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLE.ÇIRP.BARDAKLARA PAYLAŞTIR.ÇİKOLATA SOSUNU DA EKLE 5-6 SAAT BUZLUKDA BEKLET.ARA SIRA ÇIRP.SERVİS EDERKEN MEYVELERLE SÜSLEYEREK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder