21 Ocak 2014 Salı

KALBURA BASTI


MALZEME:

1/2 SU BARDAĞI SÜT
YARIM PAKET MARGARİN
4 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
ŞURUP İÇİN:
4 SU BARDAĞI SU
1 KG ŞEKER
1/2 LİMON SUYU

YAPILIŞI:
ŞEKERİ VE SUYU KAYNAT.TENCEREYİ ATEŞDEN AL.LİMONUN SUYUNU KAT.SOĞUSUN.BİR KAPDA SÜTÜ VE ŞEKERİ ÇIRP.UN ,KABARTMATA TOZUNU DA EKLEYİP YOĞURUN.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİN.ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK 15,20 DK DİNLENDİRİN.
HAMURDAN CEVİZDEN BÜYÜK PARÇLAR KOPARIP ELİNİZLE AÇIN.TEL SÜZGEÇ YADA MADENİ RENDENİN YÜZEYİNE HAMURU HAFİFÇE BASTIRARAK YERLEŞTİRİN.ORTASINA DÖVÜLMÜŞ CEVİZ KOY.HAMURUN KENARLARINI BİR DİĞERİNİN ÜZERİNE DİKKATLİCE KAPATIN.BÖYLECE DIŞ YÜZEYİNDE ŞEKİL OLUŞACAKDIR.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.FIRINDAN ALDIĞIMIZ KURABİYELERİN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ GEZDİR.BİRKAÇ DK FIRINDA TUT.SOĞUYUNCA SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder