21 Ocak 2014 Salı

HAVUÇ HELVASI


 
MALZEME:
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1,5 KG HAVUÇ
3 SU BARDAĞI SÜT
2
ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VEYA FISTIK
1 ÇAY BARDAĞI SÜT

YAPIMI:
HAVUÇLARI TEMİZLEYİP RENDELEYEREK TENCEREYE İLAVE EDİN.ÜZERİNE 3 SU BARDAĞI SÜTÜ İLAVE EDEREK SÜT ÇEKİLİNCEYE KADAR PİŞİR.İÇİNE ŞEKER ,MARGARİN VE PEKMEZİ İLAVE EDİN.
DİĞER TARAFDA NİŞASTA VE UNU BİR ÇAY BARDAĞI SÜTÜ KOYUP EZİN.HAVUCUN İÇİNE İLAVE EDİP 5 DK DAHA PİŞİR.OCAKDAN HAVUÇLARI ALIP SERVİS TABAĞINA KAT.ÜZERİNE FISTIK VE CEVİZ KOYUP SOĞUK OLARAK SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder