21 Ocak 2014 Salı

FİYONK TATLI( 6 KİŞİLİK)



MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI UN
3 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
3 ADET YUMURTA
1 ÇİMDİK TUZ
1,5 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI SU
1/,4LİMON

YAPIMI:

TENCEREYE 1,5 BARDAK SUYU ALIP KAYNATALIM.İÇİNE MARGARİNİ EKLEYELİM.MARGARİN ERİYENE KADAR KAYNATALIM.MARGARİN ERİYİNCE TUZU VE 2 SU BARDAĞI UNU İLAVE EDELİM.SÜREKLİ KARIŞTIRARAK HAMURLAŞIP KOYU BİR KIVA GELMESİNİ BEKLEYELİM.KAŞIK HAMURUN İÇİNDE ZOR DÖNMEYE BAŞLAYINCA HAMURU ATEŞDEN ALALIM.SOĞUYUNCA YUMURTALARI İÇİNE KIRIP TEKRAR YOĞURALIM.HAMURU KREMA TORBASINA AZAR AZAR DOLDURUP ILIK SIVI YAĞIN İÇİNE SIKALIM.ATEŞİ AÇIP HAMURLARI ARKALI ÖNLÜ KIZARTALIM.
ŞERBETİ İÇİN:
SUYU,ŞEKERİ VE LİMONU KAYNATALIM.ŞERBET YOĞUN KIVAMA GELİNCE ATEŞDEN ALALIM.HAMURLARI YAĞDAN ÇIKARIP ÇIKARMAZ ÖNCEDEN HAZIRLAYIP SOĞUTTUĞUMUZ ŞERBETE ATALIM.ŞERBETİ EMEN TATLILARI SERVİS TABAĞINA ALALIM.
NOT:TATLILARI ŞERBETTE FAZLA BEKLETMEYİN.SONRA YUMUŞAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder