24 Ocak 2014 Cuma

KARTOPU TATLISI

 

125 gr margarin
1 kg süt
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 vanilya
3 adet muz
hindistan cevizi(bolca)
istege bağlı çikolata sosu

125 gr margarin ve 2 bardak un tencerede kavrulur..
1 kg sütün hepsi yavaş yavaş karışıma eklenir.(merak etmeyin topaklanacaktır..blendırlarken geçecek).
Hemen arkasından şeker ve vanilya ilave edilir..
Katılaşınca ocaktan indirilir ve blendır veya mikserle iyice çırpılır.
Soğuyunca buzdolabına konur ve 7-8 saat bekletilir..
hamur 7-8 saat bekledikten sonra 3 adet muzu çok kalın olmayacak şekilde kesin..ve katılaşan hamuru avuc içlerinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde alıp avucunuzda açın içine muz koyup kapayın..
en son yuvarladıgınız topları hindistan cevizine bulayın..
Üzerine çikolata sos ile servis edebilirsiniz..
afiyet olsun..

püf noktaları
topaklanma gecene kadar blendırla çırpınız
buzdolabında bekletme işlemini mutlaka yapınız.
tatlılarınızı yusvuvarlak yapınız..yassı olmasın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder