21 Ocak 2014 Salı

ÇAM KURABİYESİ

 

MALZEME

125 GR MARGARİN
2/3 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 YUMURTA SARISI
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

YAPILIŞI:

FIRINI 160 DERECEYE AYARLA,ISINSIN.YAĞ,ŞEKER,YUMURTA SARISI VE VANİLYAYI KÜÇÜK BİR KAPDA KARIŞTIR.KREMA KIVAMIN AGELENE KADAR MİKSERLE ÇIRP.UNU ELEYEREK KABA EKLE.KUŞ ÜZÜMÜNÜ İLAVE ET.YUMUŞAK BİR HAMUR HALİNE GELENE KADAR KARIŞTIR.HAFİFÇE UNLANMIŞ BİR ZEMİNDE YUMUŞAK HAREKETLERLE YOĞUR.HAMURU İKİYE BÖL.HAMURUN  YARISINI İKİ YAPRAK YAĞLI KAĞIDIN ARASINA KOY.İNCE HAMUR HALİNE GELENE KADAR AÇ.20 DK BUZDOLAPDA BEKLET.İKİNCİ HAMURUD AYNI ŞEKİLDE AÇ.ONUD ADİNLENDİR.ÇAM ŞEKİLLİ KALIPLARLA KES.FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder