24 Ocak 2014 Cuma

KARTOPU KURABİYESİ

 

7 SU BARDAĞI UN
200 GR MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
4/3 SU BARDAĞI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 ADET YUMURTA

MUHALLEBİSİ:
3 SU BARDAĞI SÜT
8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN

YAPIMI:

MUHALLEBİSİ:
UN VE ŞEKER TENCEREYE ALINIP SÜT İLAVE EDİLİP PİŞİRİLİR.

HAMURUN YAPIMI:
UNU ELEYEREK ORTASINA ERİTİLMİŞ MARGARİN,SIVIYAĞ,YUMURTA ,YOĞURT,ŞEKER ,KABARTMA TOZU KATILARAK YUMUŞAK HAMUR ELDE ET.HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR AL.ELİNLE AÇ.İÇİNE BİR KAŞIK MUHALLEBİ KOYARAK KAPAT.KAPANAN KISIM ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE UNLANMIŞ TEPSİYE DİZ.ÜSTÜ KIZARA KADAR PİŞİR.ILININCA ÜSTÜNE PUDRA ŞEKERİ SERP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder