21 Ocak 2014 Salı

MARMELATLI KURABİYE



YARIM PAKET TEREYAĞ YADA SANAYAĞI
1 ADET YUMURTA SARISI
1 SU BARDAĞI UN GİBİ ÇEKİLMİŞ FINDIK
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN:
MARMALAT İSTEDİĞİN
1 ADET YUMURTA AKI

YAPIMI:
YUMUŞAK MARGARİN,FINDIK KABARTMA TOZU VE YUMURTA SARISINI PARMAK UÇLARIYLA KARIŞTIR.ÜZERİNE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR OLANA KADAR UN EKLEYEREK YOĞUR.HAMURU MERDAN İLE AÇ.BÜYÜK ÇAY BARDAĞININ AĞZIYLA YUVARLAKLAR KES.YADA KALIPLARLA KES.YUVARLAKLARIN ORTASINI PET ŞİŞE AĞZIYLA KES.ÇEMBER ŞEKLİ OLSUN.YUVARLAKLARI FIRIN TEPSİSİNE DİZ.ÜZERİNE YUMURTA AKI SÜRÜLÜR.ÜZERİNE ÇEMBER ŞEKLİNDE KESİLEN HAMUR PARÇALARI YERLEŞTİRİLİR.KURABİYELER ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA AÇIK PEMBE RENKDE PİŞİRİLİR.SOĞUYUNCA OYUKLARA MARMELAT TAŞIRMADAN SÜRÜLÜR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder