23 Ocak 2014 Perşembe

MANTAR KURABİYE

 

125 GR SANAYAĞ YADA TEREYAĞI
BİR PAKET BUĞDAY NİŞATASI,YADA MISIR NİŞASTASI
ALDIĞI KADAR UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 YUMURTA

YAPIMI:

ODA SICAKLIĞINDA YAĞ VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK KARIŞTIR.HAMURUN ÇOK SERT OLMAMASINA DİKKAT EDİN.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA AL.YUVARLA.YAĞLAMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZ.KÜÇÜK ŞİŞE KABAĞINI YADA VEYA VARSA MADEN SUYU ŞİŞESİNİ ÖNCE KAKAOYA DAHA SONRA HAMURLARIN ORTASINA BATIRARAK MANTAR ŞEKLİ VERİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder