22 Ocak 2014 Çarşamba

KEREVİZ ÇORBASI


4 ADET KEREVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ADET LİMON SUYU
7-8 DAL DEREOTU
TUZ 
KARABİBER

YAPIMI:
 KEREVİZLERİ TEMİZLE YIKA KABUKLARINI SOY..LİMON SUYUNA YATIR.YAĞI TENCEREYE  KAT.ERİSİN.KERVİZLERİ EKLE BİRAZ KAVUR.DAHA SONRA ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLEYEREK YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.BLENDİRDAN GEÇİR.TENCEREYE AL .UNU SUYLA KARIŞTIRARAK ÇORBAYA İLAVE ET.TUZ VE KARABİBERİ EKLE.BİR TAŞIM KAYNAT.OCAKDAN AL.DERE OTUYLA SÜSLE.SICAK SERVİS YAP.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder