21 Ocak 2014 Salı

KREP HAMURU

 

MALZEME:
2/5 ÇAY FİNCANI UN,
3 YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN TEREYAĞ YADA SANAYAĞ
3 ÇORBA KAŞIĞI SU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA

UNU DERİN TENCEREYE BOŞALTIP YUMURTALARI TEKER TEKER İLAVE EDİN.TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP ÇATALLA PÜTÜRÜKSÜZ VE ÇIVIK HAMUR ELDE EDİN.KREBİ HAZIRLAMADAN ÖNCE 2 SAAT BUZDOLAPDA BEKLETİN.KREPLERİ YAPIŞMAZ TAVADA ÇOK AZ TEREYAĞLI HAZIRLAYIN.TAVAYI KIZDIRIP BİR KEPÇE KREP DÖKÜP KARIŞTIRIN.BİRAZ TEREYAĞI YADA SANAYAĞ EKLEYİP ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİN.BALLA,REÇELLE,PEYNİRLE SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder