21 Ocak 2014 Salı
ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI
15-20 ADET BRÜKSEL LAHANASI
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 SOĞAN
2 TANE HAVUÇ
3 DİŞ SARIMSAK
2 ADET DOMATES
2 ADET KESME ŞEKER
1/2 LİMON SUYU
TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 AVUÇ PİRİNÇ
YAPIMI:
LAHANALARI VE HAVUÇLARI TEMİZLEYEREK YIKA VE SÜZ.TENCEREYE YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANI,SARIMSAĞI ,SALÇAYI VE YAĞI KATIP BERABERCE PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUN.BRÜKSEL LAHANALARINI HAVUÇLARI DA İLAVE EDİP ÜZERİNE LİMON SUYU ,ŞEKER,TUZ VE PİRİNCİ EKLEYİP ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SUYUNU İLAVE EDİP KISIK ATEŞDE SEBZELER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİP SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder