Malzemeler:
* 4 adet kivi
* 3 adet şeftali
* 200 ml greyfurt suyu
* 500 gr reçel şekeri
Hazırlanması:
* Kivileri soyup ikiye bölün. Ardından küp küp doğrayın.
* Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin. Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin.
* Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı.
* Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın. Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin.
* Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın. Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın.
* Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder