10 Ocak 2014 Cuma
ÇİĞ BÖREK
1 YUMURTA
2 BARDAK UN
ILIK SU
TUZ
İÇİ İÇİN:200 GR KIYMA,SOĞAN,SALÇA
1/2 BARDAK SU
TUZ
KARABİBER
1 KAŞIK SİRKE
YAPIMI:
YUMURTA,SU,TUZ,SİRKE VE UN KATILARAK HAMUR YOĞRULUR.30-40 DK DİNLENMESİ İÇİN NEMLİ BEZ ALTINDA BEKLETİLİR. DİNLENEN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA ALINIR.TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.DİĞER TARAFDA KIYMAYI SOĞAN ,TUZ VE KARABİBERLE İYİCE KATIŞTIRIP SUYU EKLE.AÇILAN HER HAMURUN BİR TARAFINA BİR YEMEK KAŞIĞI KIYMAYI KOYUP AĞZINI KAPATIN.YARIM AY ŞEKLİNDE OLACAK UÇ KISMINI AÇILMAMASI İÇİN İYİCE KAPATIN.KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder