500 GR MISIR UNU
8 BARDAK SU
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ(SUYUNA)
YETERİNCE TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
20 GR TEREYAĞI
100 GR BEYAZ PEYNİR
YETERİNCE PUL BİBER
L ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
YAPIMI::
8 SU BARDAĞINI KAYNAYINCAYA KADAR ISIT.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SUYUN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE MISIR UNUNU DAĞITMADAN DÖK.KARIŞIMI KAŞIKLA KAŞIKLA 5-6 YERİNDEN DELİK AÇ.10 DK PİŞİR.HELVA KIVAMINA GELİNCE TABAĞA AL.TEREYAĞLI SALÇA DÖK.PEYNİR VE PUL BİBER KATIP SICAK SERVİS YAP.KAHVALTIDA DA YENEBİLİR.ÜSTÜNE PEKMEZDE DÖKEBİLİRSİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder