8 Ocak 2014 Çarşamba

KAÇAMAK

 

500 GR MISIR UNU
8 BARDAK SU
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ(SUYUNA)
YETERİNCE TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
20 GR TEREYAĞI
100 GR BEYAZ PEYNİR
YETERİNCE PUL BİBER
L ÇAY BARDAĞI PEKMEZ

YAPIMI::

8 SU BARDAĞINI KAYNAYINCAYA KADAR ISIT.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SUYUN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE MISIR UNUNU DAĞITMADAN DÖK.KARIŞIMI KAŞIKLA KAŞIKLA 5-6 YERİNDEN DELİK AÇ.10 DK PİŞİR.HELVA KIVAMINA GELİNCE TABAĞA AL.TEREYAĞLI SALÇA DÖK.PEYNİR VE PUL BİBER KATIP SICAK SERVİS YAP.KAHVALTIDA DA YENEBİLİR.ÜSTÜNE PEKMEZDE DÖKEBİLİRSİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder