10 Ocak 2014 Cuma

PATATESLİ ,HAVUÇLU KEREVİZ

 

2 ADET KEREVİZ
YUMURTANIN SARISI
1 YEMEK KAŞIĞI UN
2 ORTA BOY PATATES
3 BARDAK SU
ŞEKER
TUZ
BİR LİMON
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI


YAPIMI:KEREVİZLERİ YIKAYIN DAHA SONRA SOYUNUZ.İKİYE BÖLÜP ORTALARINI ÇIKARIP ÜSTÜNE KARARMAMASI İÇİN  LİMON SIKINIZ.KEREVİZİN İÇİNDE ÇIKAN PARÇALARI ,HAVUÇ VE PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN.KEREVİZLERİN İÇİNE PAY EDİNİZ.SU,ŞEKER,TUZ VE YAĞI EKLEYİNÇ KEREVİZLER YUMUŞAYINCAYA KADAR.PİŞİRİN.BİR KASEDE YUMURTANIN SARISINI VE UNU YARIM BARDAK SUYLA İYİCE ÇIRP.KEREVİZ SUYUNDAN EKLEYEREK KARIŞ VE TENCEREYE KAT.1-2 DK DAHA KAYNAT.KEREVİZ YAPRAKLARINDAN BİRKAÇ DAL EKLEYEREK PİŞİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder