10 Ocak 2014 Cuma

HAVUÇLU KURABİYE

 

2 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
120 GR TEREYAĞ YADA SANA YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 ÇAY FİNCANI UN
ALDIĞI KADAR NİŞASTA
ARASI İÇİN:2 ADET HAVUÇ 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER,1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

TEREYAĞINI,PUDRA ŞEKERİNİ KABARTMA TOZUNU,VANİLYAYI EKLE.YUMURTALARI KIR.BİRİNİN SARISINI ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN AYIR.UN VE NİŞASTAYI EKLEYEREK YOĞUR.KABARMIŞ OLUNCA HAMURU İKİYE BÖL.BİR PARÇASINA KAKAO EKLEYEREK TEKRAR YOĞUR.RENDELENMİŞ HAVUCU TAVADA ŞEKER VE TARÇINLAPİŞR.SOĞUSUN.HAMURLARI AÇ.YUAVARLAK KES.KAKAO ALTTA OLACAK ŞEKİLDE  ORTASINA HAVUÇLU KARIŞIMI KOYARAK KAPAT.YUMURTA SARISI İLE HİNDİSTAN CEVİZİNİ KARIŞTIR.HAMURA SÜR.FIRINDA ÜSTÜ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder