10 Ocak 2014 Cuma

ELMALI KURABİYE

 

MALZEMELER:
4 ADET ORTA BOY ELMA
3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI UN
YARIM PAKET SANAYAĞ
1-2 DAMLA LİMON SUYU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1/2 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1/2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

ELMALARI YIKAYIP SOYDUKDAN SONRA RENDELE.3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKERİ EKLEYİP SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR 2-3 TAŞIM KAYNATIN.SOĞUYUNCA İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ VE TARÇINI KATIN.DİĞER TARAFDAN UNU ELEYİP ORTASINI AÇIN.YAĞ,LİMON SUYU,YOĞURT VE KABARTMA TOZU KOYARAK HAMURU KARIŞTIRARAK YOĞURUN.HAMURU 10-15 DK DİNLENDİRİN.4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN  HER PARÇAYI YARIM CM KALINLIĞINDA TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN.ÖNCE ORTDAN İKİYE ,SONRA 4 VE SEKİZE BÖLÜNÜZ.8 ADET ÜÇGEN ELDE EDİN.ORTASINA HAVUÇLU KARIŞIMDAN KOYARAK UÇLARINI ORTADA BİRLEŞTİREREK BOHÇA YAPIN.SONRA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİDİN.200 DERECE ÜSTÜ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder