2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI NİŞASTA
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
8 SU BARDAĞI ŞEKER
6 SU BARDAĞI SÜT
300 GR TEREYAĞ
8-10 TANE CEVİZ İÇİ
YAPIMI:
UNU,NİŞASTAYI PİRİNÇ UNUNU BİR TENCEREDE KISIK ATEŞDE YAĞSIZ OLARAK RENGİ SARARANA KADAR KAVUR.SARARINCA TEREYAĞINI EKLE.ŞEKER İLE SÜTÜ AYRI YERDE KAYNATARAK KARIŞIMA DÖK.İYİCE KARIŞTIR.SÜTÜ ÇEKENE KADAR PİŞİR.KAPATIĞINI KAPATARAK 15 DK DEMLENDİR.KEPÇENİN TERSİ İLE EZEREK SERVİS TABAĞINA AL.CEVİZLE SÜSLEYEREK SERVİS YAP.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder