Malzeme:
70 gr tereyağ
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 çimdik tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı file fıstık
Yapımı:
Fırını 170 dereceye ayarla.Un ,kabartma tozu şeker ve oda sıcaklığında tereyağını ,portakal suyunu ve rendelenmiş portakalı kabuğunu ilave ederek yoğur.Yumurta ve vanilyayı ekle.Yoğurmaya devam et..Cevizleri ilave et. Tekrar yoğur.İki parçaya böl.20 cm ekmek olacak şekilde elinle aç. Toz şekeri ve file fıstığı serp.
0val şekil ver.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştir.30-35 dk pişir.Fırından çıkar.Soğusun.Ekmek dilimi gibi kes.160 derecede 30 dk pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder