10 Ocak 2014 Cuma
SALATALIK TURŞUSU
MALZEMELER:
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
3,5/4 KİLO SALATALIK(KITIR KITIR OLMASI İSTENİYORSA 0 NUMARA SALATALIK)
KAVANOZ YADA BİDONUN ALACAĞI KADAR SU
KAYA TUZU
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
10-15 DİŞ SARIMSAK
1 SU BARDAĞI SİRKE
DEFNE YADA DEREOTU
YETERİNCE TUZ
YAPILIŞI:
TAZE,SERT YAPILI KÜÇÜK BOY VE AYNI UZUNLUKDA OLAN SALATALIKLARI KULLANIN.SALATALIKLARI TEMZİLEYİN.YIKAYIN.SALATALIK VE ARALARDA SARIMSAKLA BİDONLARA YERLEŞTİRİN.FARKLI BİR LEZZET VERMESİ İÇİN DEFNE VE DEREOTU EN ÜSTE KONULUR.AYRI BİR KAPDA TURŞU SUYU HAZIRLAMAK İÇİN SİRKEYİ VE TUZU SUYA KARIŞTIRIP. SALATALIKLARI GEÇECEK KADAR SU KONULUR.BİDONUN AĞZI SIKICA KAPATILIR.2 GÜN BEKLENİP SUYU AZALIRSA SU EKLENİR.4-6 HAFTA İÇİNDE TURŞU YENEBİLİR HALE GELİR.SERİN YERDE MUHAFAZA EDİLMELİDİR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder