8 Ocak 2014 Çarşamba

SEBZE ÇORBASI


MALZEME:

3/4 BARDAK PİRİNÇ
2 ORTA BOY PATATES
2 ADET KÜÇÜK BOY HAVUÇ
5 BARDAK SU
İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
YETERİNCE TUZ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPIMI:

5 BARDAK SUYA TUZ TEREYAĞ AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ EKLEYEREK KAYNAT.DAHA SONRA KÜP ŞEKLİNDE KESİLMİŞ HAVUÇ VE PATATESLERİ İLAVE  EDEREK ORTA ISIDA 20-25 DK PİŞİR.SERVİS YAPARKEN MAYANOZLA SÜSLE,İSTEĞE GÖRE LİMON SUYU KATARAK SERVİS YAP.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder