9 Ocak 2014 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ



 

MALZEMESİ:

1 BARDAK KIRMIZI MERCİMEK
1 BARDAK KÖFTELİK BULGUR
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
TAZE SOĞAN
PUL BİBER,KİMYON
YETERİNCE TUZ

YAPIMI:
2 BARDAK SUYLA MERCİMEĞİ KOYU KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİR.BULGURU ORTASINA YERLEŞTİRİP ETRAFINI MERCİMEKLE KAPAT.BİR SÜRE DEMLENMESİ İÇİN BEKLETİN.BU ARADA 3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞINA İNCE KIYILMIŞ SOĞANI SARARINCAYA KADAR PİŞİR.MERCİMEK VE BULGUR KARIŞIMINA EKLE.DAHA SONRA SIRAYLA DOMATES VE BİBER SALÇASINI,İNCE KIYILMIŞ SOĞAN VE MAYDANOZU EKLEYEREK YOĞUR.KIVAMA GELİNCE ELİNLE KÖFTE ŞEKLİ VEREREK SERVİS TABAĞINA AL.SALATA YAPRAKLARIYLA SÜSLEYEREK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder