9 Ocak 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI



MALZEME:

500 GR ASMA YAPRAĞI
2 BARDAK PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
2 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI KURU NANE,YENİ BAHAR,
TUZ
BİR ÇİMDİK ŞEKER

YAPIMI:

YAPRAKLARI KAYNAR SUYA SOK SARARINCA ÇIKAR.DİĞER TARAFDA ÇOK İNCE KIYILMIŞ SOĞANLARI DOLMA FISTIĞI TUZ,ŞEKERLE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ PİRİNCİ DE EKLEYEREK ŞEFAFLAŞINCAYA KADAR PİŞİR.İKİ BARDAK SU VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ İLAVE ET.KISIK ATEŞDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR.NANE,YENİBAHAR SERPEREK KARIŞTIR.YAPRAKLARA HARÇ KOYARAK SAR.TENCERENİN ALTINA YAPRAK KOYARAK SARILAN DOLMALARI YERLEŞTİRÜSTÜNE BİR AĞIRLIK KOYUN..LİMON SUYU, BİR BARDAK SICAK SU VE ZEYTİN YAĞI DÖKEREK KISIK ATEŞDE 30 DK PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder