9 Ocak 2014 Perşembe
MERCİMEK ÇORBASI
1 BARDAK MERCİMEK
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
1 SOĞAN İNCE KIYILMIŞ
2 BAŞ SARIMSAK
1 KAŞIK ŞİRKE
6 BARDAK SU ,ET YADA TAVUK SUYU
1 KAŞIK TEREYAĞ YADA SANAYAĞ
TUZ
İSTEĞE GÖRE TAZE NANE YADA MAYDANOZLA SÜSLEMEK İÇİN
YAĞI TENCEREDE ERİTİN.SOĞANI KATIP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.6 BARDAK SUYU EKLEYİN.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ PİRİNÇ VE MERCİMEĞİ EKLEYİN.YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.SUYUNU ÇEKERSE SICAK SU EKLEYİN.YARIM BARDAK SUYLA UNU PÜTÜRSÜZ OLANA KADAR ÇIRP.5 DK UNLU PİŞİRİN.SARIMSAĞI DÖVÜP SİRKEYİ DE EKLEYEREK ÇORBAYA KATIN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder