31 Mart 2014 Pazartesi

AFYON MANTISI


1/2 KG UN
1 ADET YUMURTA
TUZ

İÇ HARCI:

250 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
TUZ

YAPIMI:

UNU,YUMURTA , BİR ÇİMDİK TUZLA VE SUYLA YOĞUR.KATI HAMUR OLACAK.İKİYE BÖL.YUFKA ŞEKLİNDE AÇ.KARELERE KES.İÇİNE KIYMAYI HAÇDAN KOYARAK KARELERİ BÜZDÜR.(İSTEĞE BAĞLI OLARAK ÜZERİNE YAĞ DÖKÜLÜP FIRINDA KIZARTILIR.)KAYNAR TUZLU SUDA HAŞLA.DAHA SONRA SUYUNDAN BİRAZ ALAKOYARAK SÜZ.SALÇAYI YAĞLA KAVUR.AYIRDIĞIN SUYU İLAVE EDEREK MANTILARA DÖK..SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder