Malzemeler
- 6 Adet orta boy kalamar
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Çorba kaşığı şeker
- 1 Tatlı kaşığı karbonat
- 1 Su bardağı un
- Tuz
- Sosu için :
- 1 Kutu doğranmış domates konservesi
- Yarım havuç
- 2 Adet arpacık soğan
- 1 Diş sarmısak
- Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yemek Tarifi
- Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
- Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
- Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
- Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
- Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
- Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı aktarın.
- Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
- Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
- Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder