25 Mart 2014 Salı

SİGARA BÖREĞİ

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yemek Tarifi
  1. Sigara böreği yapılışına önce iç malzemeyi hazırlayarak başlıyoruz. Beyaz peyniri geniş bir çatalla iyice ezin. İçerisine margarini ekleyip karıştırarak ezmeye devam edin. İyice harmanladıktan sonra üzerine 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin. Maydanozu küçük küçük doğrayıp malzemelere ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
  2. Peynirimiz tuzlu olduğu için biz tuz kullanmadık. Siz arzunuza göre pul biber ve karabiber ekleyin. İsterseniz tuz da ekleyebilirsiniz. Tekrardan karıştırın. İç malzemeniz hazır.
  3. Hazır aldığınız yufkaları üst üste koyup önce ortadan dörde, sonra dörde ayırdığınız parçaları üçe ayıracak şekilde kesin. Bu şekilde her bir yufkadan 12 adet sigara böreği çıkacaktır. Fotoğraftaki boyutta sigara böreği hazırlamak isterseniz siz de 12′ye bölebilirsiniz ya da boyutu büyütüp küçültebilirsiniz.
  4. Kestiğiniz yufkaları teker teker tezgaha açın. Hazırladığınız iç malzemeden bir miktar alıp (yukarıdaki fotoğraftaki kadar) yufkanın en geniş bölümüne yayın. Uç kısmına doğru sarın. En uca geldiğinizde sigara böreklerinin kızartırken açılmaması için ucunu ayırdığınız yumurtanın akına batırın ve sarmaya devam edin. Böylelikle ucu kapanmış olacaktır.
  5. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Tavaya sıvı yağı alın. Bol ve kızgın sıvı yağda hazırladığınız sigara böreklerini kızartın. Eğer tüm sigara böreklerini kızartmayacaksanız saklama kabına alıp buzluğa koyabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder