27 Mart 2014 Perşembe

SİMİT KÖFTE

500 GR KIYMA
4 DİLİM EKMEK İÇİ
1 ADET YUMURTA
3 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
1 ADET RENDELENMİŞ SOĞAN
100 GR KAŞAR PEYNİRİ
2 ADET BÜYÜK PATATES
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
KÖFTE BAHARI
KİMYON
KEKİK
KIZARTMAK İÇİN YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI YAĞ

İÇİ İÇİN:
1 ADET HAVUÇ
1 BARDAK MANTAR
1 DEMET ISPANAK
1 ADET SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI KONSERVE BEZELYE

KIYMA EKEMK İÇİ,RENDELENMİŞ SOĞAN,PEYNİR,TUZ VE BAHARATLARI İYİCE YOĞURARAK KÖFTE YAPILIR.PATATESLER SOYULUP 1 CM KALINLIĞINDA HALKA YAPILIR.KIZGIN YAĞDA KIZARTILARAK FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.SİMİT ŞEKLİ VERİLEN KÖFTELERDE KIZARTILIR.PATATESLERİN ÜSTÜNE KONUR.AYRI BİR KAPDA KESİLMİŞ SOĞAN,RENDELENMİŞ HAVUÇ,DOĞRANMIŞ MANTARLAR VE İNCE KIYILMIŞ ISPANAKLAR ATILARAK KAVRULUR.PİŞEN HARCIN İÇİNE BEZELYELER ATILARAK SİMİT ŞEKLİNDEKİ KÖFTELERE KONUR.SULANDIRILMIŞ SALÇA VE YAĞ İLAVE EDİLEREK FIRINDA PİŞİRİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder