Malzemeler
- 2 kilo çilek
- 1 kilo şeker
- Birkaç damla limon
Yemek Tarifi
- Çileklerin saplarını ayıklayıp, yıkayın suyunu iyice süzün.
- Çilekleri reçel yapacağınız tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin ve suyunu bırakması için
- bir gece bekletin.
- Suyunu iyice salıp şekerle karışmış bu karışımı orta hararette
- ateşte yavaş yavaş pişirin, bir süre sonra reçelin üzerinde beyaz köpükler oluşacak, bunu bir büyük kaşık veya kepçe ile her oluştuğunda reçelin üzerinden alın, bir süre sonra hiç köpük kalmadığını göreceksiniz.
- Reçelin üzerindeki bu kefi temizledikten sonra birsüre daha hafif karıştırarak kaynatın, reçel kaşıktan su gibi değil damla damla akar hale geldiğinde olmuş demektir.
- Altını kapatın birkaç damla limon damlatın,karıştırıp soğumaya bırakın.
- (sadece taze değil donmuş çilektende reçel yapabilirsiniz) Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder