25 Mart 2014 Salı

ÇİLEK REÇELİ

Tariftede göreceğiniz gibi aslında şekeri oldukça az bir reçel bu ama ben özellikle daha az şekerli ve akışkan reçel yapmayı tercih ediyorum. Daha sonra bunu sadece reçel olarak değil tatlılarda ve dondurmanın üzerine sos olarakda kullanıyorum ve herkes çok beğeniyor. Yalnız sos olarak kullanacağım reçeli piştikten sonra taneleri hafif ezip kullanıyorum. Şimdi gelelim tarife;
Malzemeler
  • 2 kilo çilek
  • 1 kilo şeker
  • Birkaç damla limon
Yemek Tarifi
  1. Çileklerin saplarını ayıklayıp, yıkayın suyunu iyice süzün.
  2. Çilekleri reçel yapacağınız tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin ve suyunu bırakması için
  3. bir gece bekletin.
  4. Suyunu iyice salıp şekerle karışmış bu karışımı orta hararette
  5. ateşte yavaş yavaş pişirin, bir süre sonra reçelin üzerinde beyaz köpükler oluşacak, bunu bir büyük kaşık veya kepçe ile her oluştuğunda reçelin üzerinden alın, bir süre sonra hiç köpük kalmadığını göreceksiniz.
  6. Reçelin üzerindeki bu kefi temizledikten sonra birsüre daha hafif karıştırarak kaynatın, reçel kaşıktan su gibi değil damla damla akar hale geldiğinde olmuş demektir.
  7. Altını kapatın birkaç damla limon damlatın,karıştırıp soğumaya bırakın.
  8. (sadece taze değil donmuş çilektende reçel yapabilirsiniz) Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder