26 Mart 2014 Çarşamba

BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI

 

2 ADET ORTA BOY PATATES
1 ADET SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 KASE YOĞURT

PATATESLERİN KABUKLARINI SOYARAK KÜP KÜP DOĞRA VE YIKA.SÜZÜLSÜN.YAĞI KOYARAK SOĞANI KAVUR DAHA SONRA PATATESLERİ VE SARIMSAĞI  EKLEYEREK BİRAZ KAVUR.DAHA SONRA 3-4 BARDAK SICAK SUYU İLAVE EDEREK PİŞİR.
TERBİYESİ İÇİN:

YOĞURDU BİR MİKTAR SUYLA ÇIRP.AKICI HALE GELSİN.PİŞEN ÇORBANIN SUYUNDAN BİRAZ AL.YOĞURDA KAT.DAHA SONRA YOĞURDU ÇORBAYA KAT.YOĞURDUN KESİLMEMESİ İÇİN TUZU EN SONRA EKLE.DAHA SONRA BİR KAŞIK TEREYAĞINI KIZDIR.BİBER DÖK.ÇORBAYA EKLEYEREK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder