Malzemeler
- Kişibaşı:
- 2 adet dilim ekmek
- 2 dilim taze kaşar
- 1 dilim jambon
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı kadar sürülebilir yağ
- Yanına garnitür olarak:
- yeşil salata
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı mayonez
- ¼ limonun suyu
- biraz tuz
Yemek Tarifi
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın, tepsinize yağlı kağıt serip kişi adedine göre hazırladığınız dilim ekmeklerinize yağınızı sürüp fırına verin. Bu arada hazırladığınız tavanıza yine kişi adedine göre yumurtalarınızı kırıp, basit bir şekilde dağıtmadan kızartın.
- Fırında altın rengini alan 2 adet dilim ekmeğin arasına sırasıyla peynir-jambon-peynir koyun, üzerine bastırın ve tekrar fırına koyun. Peynir yumuşayıp ekmekler yapışınca sandviçi fırından çıkarın ,üzerine kızarttığınız yumurtayı koyup, yanına garnitür olarak verilen malzemeleri karıştırarak hazırladığınız salatayı koyarak servis yapın, bir bardak çay yada kahveyle (ki benim tercihim kahveden yana ) değişik bir lezzet sizi bekliyor, afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder