25 Mart 2014 Salı

MİDYELİ PİLAV

Malzemeler
  • - 300 gr kadar (50-60 adet) midye içi
  • - 2 bardak pirinç
  • - 3 adet soğan
  • - 2 adet domates
  • - 1 subardağı sıvıyağ
  • - ½ bardak domates suyu
  • - 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • - 1 çay kaşığı tarçın
  • - ½ tatlı kaşığı şeker
  • - 4 bardak sıcak su
  • - tuz,karabiber
Yemek Tarifi
  1. Pirinçleri sıcak ve tuzlu suya koyun. Geniş bir tencerede soğanları hafif kavurun ve pembeleştiklerinde içine midyeleri ekleyin. Biraz daha kavurun daha sonra içine domates suyu ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  2. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin, daha sonra içine baharatları ve 4 bardak sıcak suyu ekleyin, bu seferde midyeler pişene kadar bekleyin.
  3. Pirinçleri süzün ve yıkayın, aşağı yukarı 10 dakika sonra suyu çekmeden pirinçleri içine atın, suyu çekene kadar harlı ateşte, suyu çektikten sonra ağır ateşte pişirin Pilav olduğunda altını kapatın ve bir kağıt havlu ile kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar demlendirin ve kapağı açın, midyeli pilavınız hazır, limon ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder