25 Mart 2014 Salı

AYVA REÇELİ

Malzemeler
  • 4 adet ayva
  • 1 çay bardağından biraz fazla su
  • 5 su bardağı şeker
Yemek Tarifi
  1. Ayvaları soyup küp küp doğrayın isterseniz rendeleyebilir veya daha büyük parçalar halinde doğrayabilirsiniz. Doğrarken çekirdeklerini sakın atmayın. doğradığınız ayvaların içine karıştırın. Reçele rengini verenlerden birisi de çekirdekleridir. Doğradıktan sonra derince bir tencereye alın. suyu ekleyip ayvalar hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Soğumasını bekleyin. Soğuyunca şekeri ekleyip bir gece sulanması için bekletin. Kısık ateşte iyice kızarana ve koyulaşana kadar kaynatın.
  2. Ara ara karıştırmayı da ihmal etmeyin. Reçeliniz hazır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder