27 Mart 2014 Perşembe

CİLT BAKIMI

1- PORTAKAL YAĞI,LİMON YAĞI,KAYISI YAĞI
2-GÜL YAĞI,BUĞDAY YAĞI,PAPATYA YAĞI
3-HAVUÇ YAĞI,JOJOBA YAĞI,YASEMİN YAĞI

YAĞLARDAN ÜÇÜNDEN BİRİNİ KARIŞTIR.CAM ŞİŞEYE KOY.LOSYON ŞEKİNDE OLAN YAĞ KARIŞIMINI HAZIRLA.CİLDE ÜR.30 DK BEKTEREK ILIK SUYLA YIKA.

TONİK:

1 ÇAY BARDAĞI VOTKA
1 LİMON SUYU

HEPSİNİ KARIŞTIR.ŞİŞEYE KOY.SABAHLARI VE GECE YATMADAN ÖNCE PAMUKLA YÜZE SÜR.

SÜT TONİĞİ:

0 YEMEK KAŞIĞI KURU VEYA TAZE BİTKİ (LAVANTA,EBE GÜMECİ,AYNI SEFA)
2/3 ÇAY FİNCANI SÜT

KAYNAMIŞ SÜTÜ KABA KOY.BİTKİLERİ KAT.AĞZINI KAPAT.İNCE KUMAŞDAN SÜZ.BUZDOLAPDA STERİL ŞİŞEDE SAKLA.PAMUKLA SABAH VE AKŞAM CİLDİNE SÜR.

DERE OTLU TONİK

BİR DEMET DERE OTU
25 GR BADEM YAĞI
BİR ŞİŞE MADEN SUYU

DERE OTUNU YIKA VE SÜZ.MİKSERDEN GEÇİR.BADEM YAĞI VE MADEN SUYUNU İLAVE EDEREK CAM ŞİŞEYE KOY.BUZDOLAPDA SAKLA.CİLDE PAMUKLA KOMPRES YAP.

SİRKE VE SULU TONİK:

İKİ YEMEK KAŞIĞI SİRKE
İKİ YEMEK KAŞIĞI SUYU

İKİSİNİ KARIŞTIRARAK CİLDE SÜR.30 DK BEKLET YIKA.

YAĞLI CİLTLERE:

1 KAŞIK ELMA SİRKESİ
8 KAŞIK MADEN SUYU

MALZEMELERİ KARIŞTIR .CAM ŞİŞEYE KOY.BUZDOLAPDA SAKLA.CİLDE UYGULA.30 DK BEKLET YIKA.

SİVİLCELİ CİLTLERE:

BİR TUTAM BİBERİYE OTU
BİR TUTAM ADAÇAYI
1 FİNCAN SAF ALKOL

OTLARI KAYNAMIŞ SUDA 15-20 DK BEKLET.SÜEREK BİR FİNCAN ALKO EKLE.PAMUKLA VEYA BEZLE YÜZE UYGULA.30 DK BEKLET.ILIK SUYLA YIKA.

CİLT SIKLAŞTIRAN TONİK :

1/2 FİNCAN ELMA SİRKESİ
1 KAHVE FİNCANI SODA
1/2 FİNCAN GÜL SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI ALKOL
2 ÇORBAKAŞIĞI GLİSERİN

TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIR.PÜSKÜRTMELİ SPEY ŞİŞESİNE KOYARAK KULLAN.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder