27 Mart 2014 Perşembe

CİLT BAKIMI

1 YUMURTA AKI
1 YEMEK KAŞIĞI BAL
1 PAKET KABARTMA TOZU

HEPSİNİ KARIŞTIR.YÜZE SÜR.30 BEKLET.DAHA SONRA ILIK SUYLA YIKA.

ISIRGAN OTU ÇAYI:

BİR PARÇA ISIRGANN OTUNU KAYNAMIŞ SUYA KOY.10 DK BEKLESİN.DAHA SONRA YÜZÜNE SÜR.YÜZÜ GERGİNLEŞTİRİR.

KAYMAK-ELMA

BİR ELMAYI VE 1-2 KAŞIK KAYMAĞI  ROBOTTA ÇEK.YÜZÜNE SÜR.30 DK BEKLET.OVARAK ÇIKAR.DAHA SONRA ILIK SUYLA YIKA.

BADEM YAĞI

BADEM YAĞI
AYNI MİKTARDA ACI BADEM YAĞI
PİRİNÇ UNU
YUMURTA SARISI

HEPSİNİ KARIŞTIR.YÜZE UYGULA .30 DK BEKLET.OVARAK ÇIKAR.ILIK SUYLA YIKA.

KIRIŞIKLIĞA:

1 TATLI KAŞIĞI ŞAP TOZU
YUMURTA AKI
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

HEPSİNİ KARIŞTIR.KREM HALİNE GETİR.CİLDİNE SÜR.30 DK BEKLETEREK ILIK SUYLA YIKA.


KIRIŞIKLIĞA MASKE:

SOYA FASULYESİ UNU
1 ADET YUMURTA AKI
1 FİNCAN SÜT
1 TATLI KAŞIĞI BAL
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ

BAL VE TEREYAĞ HARİÇ HEPSİNİ KARIŞTIRARAK HAMUR HALİNE GETİR..GÜNEŞDE BEKLET ,KURUSUN.OVARAK TOZ HALİNE GETİR.BAL VE TEREYAĞINI EKLEYEREK YÜZE UYGULA.BİR SAAT BEKLET.ILIK SUYLA YIKA.

CİLT BEYAZLATMAK İÇİN

3 TATLI KAŞIĞI PAPATYA ÇİÇEĞİ
1 FİNCAN SU
1 YEMEK KAŞIĞI BAL
BİR YEMEK KAŞIĞI GÜL SUYU

SUYU KAYNAT.PAPATYALARI İÇİNE AT.7-8 DK DAHA KAYNAT. SÜZGEÇDEN GEÇİR.İÇİNE BAL VE GÜLSUYUNU EKLEYEREK KARIŞTIR.YÜZÜNE SÜR.30 DK BEKLETİP ILIK SUYLA YIKA.

AKNE İÇİN

1 ADET PORTAKAL
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT YADA KABARTMA TOZU
1 ADET AYVANIN ÇEKİRDEKLERİ
1 TATLI KAŞIĞI PUDRA

AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ KAYNAT.BİRGÜN BEKLETİP SİVİLCELERE SÜR.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder